Projecte Bombay to Barcelona Library Café

Un projecte el qual estic totalment involucrada, que m’apassiona, hi crec, em fa créixer, i hi treballo de forma diària. Aniré penjant entrades sobre la feina que anem fent per tal de poder arribar a fer del projecte una realitat. Us convido a que llegiu aquesta introducció del projecte i que entreu a la pàgina web, creada recentment.dharavi-industry-615

Bombay, capital econòmica de la Índia, és una ciutat amb 21 milions de persones de les
quals entre el 50 i el 60% de la població viu per sota el llindar de la pobresa. El fet de veure un nen vivint al carrer, no és un fet aïllat a la ciutat de Bombay, és més aviat un fet comú.

Són molts els nens que ja des de ben petits, tant per decisió pròpia com per abandó, acaben tenint el carrer com la seva llar, una llar compartida per milions de persones més, plenes de perills com el maltractament, la drogadicció, les malalties, el segrest, la prostitució, la explotació infantil, etc.

Les seves probabilitats d’inserció laboral són ben poques, per no dir gairebé nules. Les seves ocpions, doncs, són o bé pidolar pels carrers, o bé treballar en feines com la recolecta i separació de brossa en els grans abocadors, netejar sabates, portar maletes a les estacions de tren, etc, o bé la prostitució. Totes aquestes feines les realitzen a un preu desorbitàdament baix, per la qual cosa, aconseguir pagar un got de llet, un batut de xocolata, o una galeta, per a ells és una tasca inaccessible.

Així doncs, aquest projecte preté obrir una Biblioteca cafè la qual serà portada per nois i noies del carrer que han estat acollits per l’orfanat Snehasadan durant la seva infantesa, però que un cop arribats a la majoria d’edat, han hagut de marxar per deixar lloc a altres nens del carrer. D’aquesta manera, s’evitarà que alguns hagin de tornar a viure al carrer, i se’ls donarà una oportunitat d’inserció laboral.

En aquesta Biblioteca cafè s’oferirà un batut de xocolata, una galeta, o un got de llet a un preu accessible a aquells nens del carrer que no tenen la sort de tenir una llar. Els aliments bàsics, motl sovint tenen un preu extremadament car si el comparem amb el seu preu de cost, per tant, es facilitarà l’accés d’aquests nens als aliments bàsics. De la mateixa manera, tots aquells que tinguin inquietuts educatives podran tenir accés a llibres, i es realitzarà una borsa de treball on es podran penjar ofertes de feina, per tant, es donaran més oportunitats a joves amb dificultats d’inserció laboral. Una cafeteria biblioteca on tothom, sense importància de classe social o casta, pugui entrar i es pugui permetre prendre alguna cosa, per molt bàsica que sigui. Volem evitar la selecció de clients per motius econòmics, volem crear un lloc sense desigualtats i accessible per a tothom.

e1621d_fd26899991fd430b8214e957f9ccf6d2El creador i impulsor del projecte és l’Amin Sheikh, antic nen del carrer i actualment emprenador i best-seller. Amb només cinc anys, l’ Amin Sheikh (Bombay, 1980) va fugir dels barris d’on vivia i es va instal·lar en una de les estacions ferroviàries de la seva ciutat natal. Va patir d’abusos sexuals i robatoris, treballar com a neteja sabates, transportador de metalls, recol·lector de brossa fins que va acceptar la oferta d’una monja que li va proposar viure en un orfenat on tindria menjar, roba, i un sostre on dormir. A partir d’aquí va anar lluitant fins que finalment, va escriure la seva autobiografia per poder finançar aquest projecte.

Per més informació entreu al següent enllaç: www.iambecauseofyou.com

Invoice head_english-spanish

 

Anuncis