El teu euro em permet veure el Projecte!

Després de buscar i rebuscar, d’anar d’una punta a l’altra de Bombai, d’haver visitat més de 3000 locals des dels últims 3 anys a través de vies diverses (agents immobiliaris, portals de compra-venda/lloguer d’habitatge, negociant amb constructors, etc.) hem desistit. És impossible trobar un lloc de 40 metres quadrats amb un lavabo, una porta de darrere d’emergència, i amb conexió a electricitat i aigua amb els permisos necessaris per poder-se obrir com a negoci, per menys de 200.000 euros, o el que vindria a ser INR 1.5 Cr (preu amb moneda índia).

No ens queda altra opció que anar de lloguer. És una opció arriscada, ja que en cas que el projecte no funcionés, els diners recol·lectats fins arà es perdràn completament. Voliem comprar el lloc perquè així, en cas de no funcionar el projecte, es podria reutilitzar l’espai per altres causes, com per exemple, rehabilitar-lo com a habitatge i ser una casa temporal per a aquells que es veuen forçats a sortir de l’orfanat, i necessiten més temps per aconseguir trobar una feina digna per pagar-se el lloguer d’un habitatge. El sou màxim que molts aconsegueixen és d’entre 5.000 i 10.000 rupies al mes, és a dir, entre 80 i 120 euros, i el cost del lloguer d’una casa d’un slum (els barris de xavoles, sense conexió d’aigua ni lavabo i un espai super reduït, un sol espai on et trobes la cuina i el llit) és de mínim 3000 rupies per persona, sense gastos inclosos, compartint habitatge amb 2, 3 o fins i tot 4 persones més.

Així doncs, l’opció de lloguer és la única assequible. Ens hem montat un pressupost contant tots els diners recaudats fins ara, i podriem obrir la cafeteria-biblioteca durant dos anys contemplant tots els gastos a venir (sous dignes pels joves contractats, instal·lació, rehabilitació, compra d’utensilis i maquinària, permisos, soborns… sí, soborns, ja que per obtenir les llicències si no sobornes no te les donen, etc.). El màxim que ens podem permetre són 55.000 rupies al mes (750-800 euros), pero un local amb les condicions mínimes que busquem costa entre 1.25 i 1.5 lacks (1650 -2000 euros). És de bojos, sí. Ho podeu comprovar vosaltres mateixos entrant a les pàgines web dels lloguers (magicBricks, acres999 etc.)

IMG_20160414_163102És per això que creiem que ara, més que mai, la eina Teaming ens pot resoldre aquest problema. Teaming és una plataforma online on t’uneixes en un grup i dones 1 euro al mes. Si aconseguim que s’uneixin 500 persones, cada mes podrem rebre 500 euros que aniran destinats íntegrament a pagar el lloguer de l’establiment. Apreciem realment tota la ajuda que hem anat rebent, que no és poca precisament, estem molt i molt contents de la resposta que hem anat rebent de la gent. Moltes entrevistes, més de 11.000 còpies del llibre venudes, compartir les notícies del projecte via facebook, col·laboracions en campanyes de micromecenatge, donacions… Necessitem una petita empenta de cadascú de vosaltres per poder-lo portar a terme, i aquesta és un euro al mes (el que seria un cafè al mes) per poder-lo fer real.

Com unir-se? Molt fàcil!

Entres a la següent pàgina web:

http://www.teaming.net/bombaytobarcelonalibrarycafe

  1. Clickes a “únete a este grupo”

2. Et portarà a una pàgina on t’has de registrar. Clickes a no estoy registrado i completes el formulari: nom, cognoms, país, província, email, i contrasenya (te n’inventes una). Clicka a “Registrarme”

3. T’envien un correu electrònic per confirmar que ets tu. Ves al teu correu electrònic, obre el mail que teaming t’ha enviat, i clicka a “confirma tu e-mail”

4. Sel·lecciona la teva forma de pagament (compta corrent o targeta de cràdit/dèbit), i clicka a “Join the group” o “únete al grupo”

5. Introdueixes el número de la targeta o compta corrent i acceptes.

I fet! Ja t’has unit!

Possibles preguntes:

  • Puc cancel·lar la subscripció? Sí, quan vulguis, sense cap complicació.
  • Em cobren taxes en aquest euro, i per tant pago més de l’euro acordat? No, l’únic pagament que fas al mes és de 1 únic euro
  • He de fer la transacció cada més? no, es realitza automàticament, no t’has de preocupar de res.

I a més a més, un cop unit a teaming pots declarar aquest euros donats a Hisenda amb els mateixos beneficis de quan fas qualsevol donació, i reps descomptes per groupalia, privàlia, i altres plataformes de compra online.

Realment necessitem la vostra ajuda. Cada petita aportació compta!

Moltíssimes gràcies altre cop per continuar llegint, sé que potser estic demanant molt, sent molt pesada quan demano ajuda amb el finançament, enviant whatsapps de forma personal i/o en grups, compartint els links via facebook, twitter, etc.

Una abraçada molt forta,

Sara Mampel Vallvé

Link de la plataforma teaming: www.teaming.net/bombaytobarcelonalibrarycafe

 

 

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s